Ankersen vil med fra start mod Italien

Ankersen eller Jacobsen. Peter eller Lars. Hvem skal spille højre back for landsholdet? Esbjergs Peter Ankersen føler, at han er god nok til at starte inde i landskampen mod Italien på fredag.

Emnet har været på fodbolddanmarks læber siden landskampen mod Armenien i september, hvor Peter Ankersen fik startdebut og erstattede Lars Jacobsen, der har spillet 64 landskampe.

Og det valg ser Peter Ankersen gerne gentaget i forbindelse med VM-kvalifikationskampene mod Italien og Malta.

Han mener nemlig, at han har gjort sig fortjent til en startplads.

- Nu spillede jeg fra start sidst, så jeg håber, jeg får chancen igen. Jeg føler, at jeg har bevist, at jeg er god nok til at være med på det niveau og udføre de opgaver, jeg bliver bedt om, siger Peter Ankersen.

Ingen nem opgave

Men han erkender, at det ikke er en nem opgave, som landstræner Morten Olsen har, når han skal vælge mellem de to backs.

- Lars (Jacobsen, red.) er med til at skærpe mig til træning og omvendt. Jeg synes, det er fifty/fifty hvem der skal spille. Men jeg håber da, at jeg skal spille. Jeg har ambitioner om at spille hver gang, jeg er med, siger Peter Ankersen.

Eksperterne

Flere eksperter har siden landskampen mod Armenien talt for, at pladsen som højre back nu er Peter Ankersens.

- Jeg er glad for at høre, at de er enige med mig, hvis man kan sige det sådan. Jeg håber selvfølgelig også selv at spille og synes også, at jeg har gjort det godt i starten af denne sæson, siger Peter Ankersen.

Danmark møder Italien på fredag og Malta tirsdag 15. oktober.