Anklage: Hyrede partimedlemmer i arbejdstiden

Fredericia Kommune træder nu ind i den lokale magtkamp i Venstre om kandidatlisten til kommunalvalget i november. Kommunen anklager en ansat for at hverve medlemmer til VU og Venstre blandt unge i arbejdstiden.

Venstre i Fredericia har i løbet af kort tid fordoblet medlemstallet til knap 500, fordi Venstres Ungdom har været særdeles aktiv med at tegne nye medlemmer.

VU-medlemmer er også medlemmer af moderpartiet, og de ønsker at få indflydelse på opstillingsmødet til kommunalbestyrelsen tirsdag aften.

Aktivisterne i VU har fået de gamle byrådsmedlemmer til at frygte, at de mister deres mandater. Det gælder blandt andre borgmester Kenny Bruun Olsen (V).

Anklagen

Kommunens personaleafdeling har indkaldt en af aktivisterne fra VU, den kommunal ansatte Frances O Donovan, til en tjenstlig samtale onsdag.

Hun anklages for at have misbrugt sin stilling ved at kapre medlemmer til Venstres Ungdom i boligområdet Korskærparken, hvor hun underviser unge i samfundsfag.

- Begrundelsen for samtalen er mistanke om misbrug af din stilling, og den tillid og de relationer, du har opbygget til de unge mennesker qua dit arbejde som etnisk ambassadør, til brug for rekruttering af medlemmer til VU Fredericia, blandt disse, hedder det i indkaldelsen til den tjenestelige samtale.

Børne- og kulturdirektør Vibeke Kinch og kontorchef John Nyborg skriver videre, at "misbruget skærpes af, at det drejer sig om unge mennesker under 18 år, hvor Frances O Donovan på vegne af Fredericia Kommune udfører en betroet opgave".

Den tjenestelige samtale lægger op til en afskedigelse.

Erkender

Frances O Donovan erkender, at hun har medvirket til at skaffet 31 nye medlemmer til VU og dermed Venstre blandt venner, familie og unge i Korskærparken.

- De har alene meldt sig af interesse, og jeg har bare stået for den administrative indmeldelse, siger hun.

Frances O Donovan sagde i går til TV SYD, at hun var blevet opsøgt af Hanne Lumby fra byrådsgruppen, der efter Frances O Donovans udsagn forsøgt at true hende til at stemme på Kenny Bruun Olsen som borgmesterkandidat.

Hanne Lumby afviser, at hun har forsøgt at lægge pres på Frances O Donovan.

- Vi har blot snakket om mulige udfald af valgene på opstillingsmødet, siger hun.

Mange af VU-medlemmerne er så unge, at de ikke har stemmeret ved kommunalvalget, men ifølge Venstres vedtægter kan de godt stemme på opstillingsmødet.

Deltage i debatten på Facebook: Hvor går grænsen for partipolitisk arbejde for en kommunal ansat?

https://www.facebook.com/tvsyd

Se TV SYD Nyheder 19.30.