Anklager kræver livstid til John Knudsen

John Knudsen skal i fængsel på livstid, mener anklageren i sagen mod manden, der har tilstået, at han mishandlede, voldtog og dræbte en helt tilfældig kvinde.

Det skal koste den 45-årige førtidspensionist John Knudsen dyrt, at han voldtog, mishandlede og dræbte Kirsten Bay Andersen i Haderslev.
 
Det mener anklageren i sagen, statsadvokat Jan Reckendorff, der onsdag gav sin procedure retssagen mod John Knudsen.
 
- Det var det ultimative mareridt der blev til virkelighed. En fuldstændig sagesløs kvinde blev på åben gade overfaldet, tvunget om bord på en båd, i 30 timer ydmyget voldtaget og til sidst dræbt. Der er ingen tvivl om, at hun under hele forløbet har frygtet for sit liv, og desværre med rette, sagde anklageren blandt andet i sin procedure,
 
Han opfordrede retten til ikke at tøve med at uddele livstid.
 
- Kirsten Bay Andersens børn og mand kan ikke få hende tilbage, men retten kan markere samfundets størst mulige afstandtagen til forbrydelsen ved at idømme livstid.

Risiko for gentagelser

John Knudsen har selv erkendt, at det var ham, der 27. september sidste år tog den 52-årige Kirsten Bay Andersen til fange, da hun var på vej hjem fra en fest med sine kolleger på jobcentret i Haderslev. Han tvang hende med til sin båd i Haderslev Havn, hvor han i løbet af de næste 30 timer voldtog og mishandlede hende seksuelt, indtil han til sidst kvalte hende i håb om at kunne skjule forbrydelsen. Kirsten Bay Andersen blev senere fundet på bunden af Haderslev Fjord, nøgen og lænket til en blyklods.
 
Ifølge de psykiatere, der har vurderet ham, er han ikke sindssyg, men farlig og risikoen for, at han på fri fod igen vil overfalde og mishandle kvinder, er nærliggende. Retslægerådet har anbefalet, at John Knudsen anbringes i forvaring, men anklageren i sagen mener, at en fængselsstraf på livstid eller 16 år vil være bedre.
 
Det er over to år siden, at der sidst blev afsagt en livstidsdom. Det var i maj 2008, hvor en 33-årig mand fra Sønderborg blev dømt for at have dræbt sin samleverske og deres to fælles børn på fire og seks år.