Anklager: Tilfreds med domme

Det gik i det store og hele som anklageren havde ønsket, da der blev afsagt domme over moren og stedfaren i sagen om den lille Tobias død. Anklagemyndigheden er tilfreds.

- Jeg tror, at enhver, der har fulgt den her sag, kan forstå folks reaktion, siger statsadvokat Jan Reckendorf, Sønderborg. Men anklagemyndighedens opgave er at få det rigtige resulatet - og i den her sag er den maksimale straf 10 års fængsel - og retspraksis viser otte år.

Næsten på årsdag

Det var næsten på årsdagen for den 15 måneder gamle drengs død, at Retten i Sønderborg fredag afsagde dommen over parret.

Anklager Pernille Moesborg havde på forhånd krævet omkring den maksimale straf på 10 års fængsel til faren, den 30-årige Rene Würfel for mishandlingen. Men retten landede på otte års fængsel.

Dommen blev modtaget med tilfredshed hos Statsadvokaten i Sønderborg.

- Samlet set mener jeg retten har fulgt os på bevisbedømmelsen, altså hvad der er sket, og man ligger også på det niveau for straffen, som vi har angivet, sagde statsadvokat Jan Reckendorff efter dommen.
Hos statsadvokaten har man især skelet til en dom fra 1996, hvor en mand fra Korsør netop fik otte års fængsel for dødelig vold mod sin samleverskes knap fire-årige søn.

Ved fredagens dom fik Tobias' mor, 22-årige Mona Nissen Thomsen, fire års fængsel for at have ladet afstraffelserne af sin søn ske uden at gribe ind.

Dermed lykkedes det for anklager at få straffen over moren op på niveau med den såkaldte Brønderslev-sag, hvor moren også fik fire år.
Den lille Tobias døde i juli sidste år i hjemmet i Øster Højst ved Løgumkloster. Moren var forinden flyttet ind hos sin kæreste, men forholdet mellem den lille dreng og stedfaren udartede sig hurtigt til grov vold og barske opdragelsesmetoder.

Da lægerne undersøgte Tobias' krop fandt de 80 skader. Det var alt fra blå mærker og bidemærker til knoglebrud og kraniebrud, som lægerne fandt, da de undersøgte drengen.