Anlæggelse af ny busterminal kan give gener i midtbyen

Arbejdet med at anlægge en ny busterminal i Mazantigade i Kolding som erstatning for den gamle og nedslidte rutebilstation fra 60'erne er nu gået i gang. Projektet vil frem til slutningen af juni betyde gener for brugere af den kollektive trafik, bilister og naboer.

De første, som bliver berørt af anlægsarbejdet, er bybuspassagerne.

Fra uge 11 til foreløbigt 7. april bliver stoppestederne for bybusserne i Mazantigade flyttet til midlertidige stoppesteder på Fredericiagade på grund af kloakarbejde.

Det betyder at passagerer, der skifter mellem tog og bybus, kommer til at gå en lille smule længere end før. Kommunen sætter skilte op i området, som viser vej, fortæller Martin Pape, Trafikchef ved Kolding Kommune.

Den nuværende rutebilstation vil være i brug under hele anlægsprojektet, men passagerne må forvente en del byggerod, ligesom der løbende vil blive ændret på holdepladserne.

I dag ligger bybussernes hoved terminal i Klostergården, men med den nye terminal samles både rutebiler og bybusser i Mazantigade ved siden af Kolding Banegård. Det vil gøre det nemmere for passagerne at skifte mellem bybusser, regionale busser og tog.

Efter planen skal den nye busterminal indvies 28. juni - samme dag, som kommunens nye bybusnet træder i kraft.

- Informationer om den nye busterminal i Kolding

 

Faktaboks:

  •  Den nye busterminal kommer til at bestå af fire perroner med læskærme samt en kys- og kørbane, hvor man kan sætte passagerer af og sige farvel.
  •  Ud mod Mazantigade opføres en ny pavillon med store glaspartier. Her kan passagerne vente på bussen. Pavillonen bliver udstyret med betalingstoilet og kommer også til at rumme opholdsrum, m.m. til chaufførerne.
  •  Der er afsat 13 mio. kr. til projektet. Halvdelen af pengene har Kolding kommune fået fra en pulje under Trafikstyrelsen.