Anmeldelse om voldtægt i Aabenraa var falsk

En ny afhøring af en 33-årig kvinde fra Aabenraa, som mandag anmeldte voldtægt på et offentligt toilet, afslørede, at der var tale om en falsk anmeldelse.

- Hun erkendte, at hun har nogle personlige problemer, og så mente hun, at det kunne retfærdiggøres med at gå til politiet og anmelde en voldtægt, siger politikommissær Ole Hillerup, Aabenraa, til TV SYD.

Kvinden anmeldte mandag aften, at hun sidst på eftermiddagen skulle være udsat for voldtægt på det offentlige toilet i Jernbanegade. Politiet tilkaldte to kriminalteknikere, en retsmediciner og har gennemgået videooptagelser fra området for at finde en mulig gerningsmand.

- Vi overlader det til juristerne at vurdere, om kvinden skal sigtes for falsk anmeldelse, siger Ole Hillerup, som peger på, at en falsk anmeldelse bør have nogle konsekvenser.

- Vi har brugt en masse ressourcer på efterforskningen. Men værre er det måske, at sådan en falsk anmeldelse betyder, at vi er mere på vagt overfor kvinder, som reelt er blevet voldtaget, siger Ole Hyllerup.