TV der bevæger dig

Anna strikker, når de andre drikker

Anna Linnet fra Højer deltager i ”Den Store Strikkedyst” på TV SYD PLUS fra lørdag den 17. september kl. 19.55. Foto: Wasabi Film

01:00

Anna Linnet deltager i tredje sæson af ”Den Store Strikkedyst”, som sendes på TV SYD PLUS. Video: Wasabi Film

1 af 2

På Kærgård i Højer bor Anna Linnet, efterlønner på 62 år. Hun deltager i tredje sæson af ”Den Store Strikkedyst”, som sendes på TV SYD PLUS.

At deltage i ”Strikkedysten” var blot en af mange udfordringer i Annas liv. Hun fortæller gerne om perioden, hvor alkohol styrede hendes liv og som tørlagt alkoholiker på sjette år, fortæller hun også gerne om de udfordringer, dagligdagen giver. Det er slut med alkohol og spiritus, og det er hun stolt over. Og det gælder alle former for spiritus. Selv Ikke et stykke fyldt chokolade eller flamberet mad tør hun tage i munden af frygt for, at der er tilsat væske med procenter.  Og her kommer strikketøjet så ind.

Anna og hendes mand har en lejlighed i Tyrkiet, hvor de tilbringer så meget tid som muligt. Her møder de andre danskere, og der skal hygges på ægte dansk manér med både øl og vin. Men selv i 40 graders varme finder Anne strikketøjet frem og strikker, mens de andre får en drink.

Godt et år efter Anna var blevet ædru, valgte den yngste datter at begå selvmord. Og ikke engang den tragiske oplevelse fik Anna til at smage på alkohol igen. Men værdierne i livet ændrede sig. De nære ting fik betydning. Og til de nære ting hører så absolut børnebørnene, fem styk, som Anne skal ha’ rigtig god tid til at være sammen med. 

Det er altså ikke sjovt at ha’ klokken på nakken, når man strikker

Anna Linnet

Inden hun gik på efterløn, var hun i 19 år lægesekretær i Tønder. Hun har også en uddannelse som håndarbejdslærer fra det, der dengang hed Håndarbejdsseminariet i Højer, og hvis nogen spørger, kan hun da stadig sy gallakjoler.

Det var svigersønnen, der mente, hun skulle deltage i ”Den Store Strikkedyst”.  Han havde jo set alle de strikkede ting, hun leverede til børnebørnene. Anna havde ikke hørt om konkurrencen før, så hun sagde ja til, at datteren måtte sende ansøgningen for hende. Først derefter gik hun i gang med at se alle de tidligere afsnit af strikkedysten på nettet, og så blev hun nervøs. Og da hun blev ringet op og fik at vide, at hun var udvalgt, blev endnu mere nervøs. Men også glædeligt overrasket.

Anna Linnet fra Højer. Foto: Wasabi Film

Hvordan var det så at være med?
- Det var godt nok hektisk. Det vil man også kunne se, når udsendelsen kører over skærmen. Jeg havde forberedt mig rigtig meget, men jeg røber vel ikke noget ved at sige, at det ikke var nok. Det er slet ikke min natur at konkurrere på den måde. Jeg blev alt for nervøs. Jeg ville jo så meget, men tiden gik, og det er altså ikke sjovt at ha’ klokken på nakken, når man strikker.  Men jeg er glad for, at jeg var med. Det var en oplevelse – en stor oplevelse.

Hvad så bagefter?
- Jeg har lært så meget af de andre strikkere.  Jeg kunne meget i forvejen, men tit kører man lidt i ring. Nu har jeg set så mange andre design og metoder, så jeg er blevet vældig inspireret.  Og så er jeg begyndt at læse bøger om strik. Nu pakker jeg udover bikinien også strikkebøger i håndbagagen til Tyrkiet. Og så glæder jeg mig til at mødes med dem igen. Vi skal ses til Fanø Strikkefestival og til Kreative Dage i Fredericia. Og vi skal selvfølgelig se det første afsnit sammen.

Anna Linnet                      

Alder:            61 år
By:                 Højer
 
 • Når jeg strikker, så slapper jeg helt af og hviler i mig selv.
 • Jeg var med i Den Store Strikkedyst, fordi min datter sendte ansøgning på mine vegne, men jeg fandt ideen udfordrende og spændende.
 • Det mest overraskende ved at være med i Den Store Strikkedyst var, at det var så svært at tænke hurtigt, kreativt og holde sig til det enkle og vurdere egne evner inden for tidsrammen.
 • Jeg tænker stadig på, da dommerne i strikkedysten sagde til mig, at ”hvis det var en dyst om at være  den modigste strikker, så havde du vundet”.
 • Når jeg køber (mere) garn, siger min familie – ” ja, ja – en hobby koster penge. Men skulle du ikke bruge af lageret først? ”
 • Det, der karakteriserer mig som strikker, er, at jeg ikke strikker kæmpestore projekter. Gerne trøjer og sweatre, gerne blondestrik.
 • Det strikketøj, som jeg er allermest glad for, er det første sjal, jeg strikkede i blondestrik.
 • Det helt specielle ved strikkere er, at de er glade, harmoniske, sjove og kreative.
 • Skal jeg forkæle mig selv, begynder jeg på et nyt strikketøj og glemmer alt omkring mig.
 • Hvis jeg måtte tage tre ting med på en øde ø, skulle det være strikketøj, smøger og fyrtøj.
 • Hvis jeg skal nævne et forbillede, må det være vores kreative og kunstneriske dronning Margrethe (som da vist ikke strikker?)
 • Min bedste egenskab er en positiv tankegang. (Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget)
 • Jeg kunne godt drømme om, at jeg var mere spontan, fri og rig på ideer
 • Hvis der er noget, jeg vil ønske for fremtiden, så er det, at alle mine nærmeste må få et godt liv. Og hvad mig selv angår: at jeg fortsat må have den store glæde og sindsro ved at strikke.

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden