TV der bevæger dig

Ansatte i Dong: Rystet over fyringer

00:37

De ansatte hos Dong Energy er rystede og overraskede over det høje antal fyringer.

1 af 2

Mellem 500 og 600 ansatte i Dong skal fyres på grund af dårlige tider. De ansatte er rystede over antallet. Nu skal der forhandles om, hvor fyringerne skal ske.

- Vi er overraskede over det høje tal. Og vi er overraskede over, at det så hurtigt kan gå så galt, siger Jytte Koed Madsen, der er tillidsrepræsentant og næstformand i Dongs koncern-samarbejdsudvalg til nyhedsbureauet Newspaq.

Forhandlinger

Hun blev torsdag morgen orienteret om den store spareplan, der skal nedbringe selskabets omkostninger med én milliard kroner årligt.

Endnu ved medarbejderne ikke, hvor i landet afskedigelserne rammer. Dong Energy har godt 5000 ansatte i Danmark og hovedkvarter i Skærbæk ved Fredericia. Ca. 1000 af de 5000 arbejder i Fredericia.

Ifølge Jytte Koed Madsen går medarbejdere og ledelse nu i gang med forhandlinger, der skal afbøde de værste konsekvenser.

- Vi håber på, at vi kan få nedbragt det meget høje tal. Det kan være, at man kan rokere rundt på medarbejdere, og at nogle stillinger nedlægges ved naturlig afgang, men man kommer ikke uden om rigtig mange afskedigelser, siger Jytte Koed Madsen.

Besked i denne måned

De medarbejdere, der skal afskediges, vil få besked sidst i november.

- Vi er selvfølgelig kede af det og usikre i forhold til, hvem der nu har arbejde fremover, siger tillidsrepræsentanten og understreger, at hun vil gøre alt, hvad hun kan, for at sikre fyrede kolleger efter- og videreuddannelse.

Dårlig økonomisk udvikling

Besparelserne kommer som følge af en dårlig økonomisk udvikling i Dong Energy. I løbet af årets første ni måneder er resultatet efter skat et underskud på 2,4 milliarder kroner.

Problemerne skyldes blandt andet et europæisk gasmarked, der er præget af overudbud og lav indtjening. Lave CO2-priser og kulpriser har gjort kulfyrede kraftværker mere konkurrencedygtige end gasfyrede.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden