Ansatte på sygehuse får jobgaranti

Mens de øvrige regioner forudser massive fyringsrunder på sygehusene, vil Region Syddanmark give sine ansatte jobgaranti.

De ansatte på Region Syddanmarks sygehuse behøver ikke frygte en fyreseddel på grund af besparelser.

For mens andre regioner gør klar til at fyre ansatte i hundredvis, udsteder Region Syddanmark nu en jobgaranti til sine ansatte på sygehusene.

Garantien er en del af det budget 2011, som et enigt forretningsudvalg netop har vedtaget.

- Vi har en stabil økonomi i Region Syddanmark. Det betyder, at vi har kunnet udstede jobgaranti til vores medarbejdere på sygehusene. Den jobgaranti vil vi holde fast i. Det kan vi kun, hvis vores sygehuse formår at overholde deres budgetter. I dette arbejde vil vi bede medarbejderne komme med forslag til, hvordan vi bliver endnu mere effektive, siger regionsrådsformand Carl Holst (V) i en udtalelse.

Nye tiltag

I 2009 havde regionerne samlet set et underskud på 1,8 milliarder kroner, og kun Region Syddanmark ser ud til at gå fri fra de store sparerunder på sygehusene dette år.

Til gengæld er budgettet særdeles stramt, og der er få nye tiltag.

Dog er der blevet ekstra 25 millioner kroner til sundhedsforskning, fem millioner kroner til lægebil og akutbil på Als og en ekstra indsats for psykiatriske patienter.

Region Syddanmarks 2011-budget bliver endeligt vedtaget på regionsrådets møde 27. september 2010.