Ansatte skal være politiets øjne

1000 medarbejdere i Sønderborg Kommune har fået udleveret et ?actioncard?, der beskriver, hvordan de skal reagere, hvis de oplever noget mistænkeligt.

Det er Sønderborg Kommune der sammen med Syd- og Sønderjyllands Politi har lavet kortet, der i visitkort-format beskriver, hvordan man skal forholde sig, hvis man ser noget mistænkeligt, og hvem man skal kontakte.

Kortet er blevet udleveret til 1000 ansatte, der dagligt arbejder i boligområderne i kommunen. Det er ansatte som renovationsmedarbejdere, postbude og taxichauffører, der har fået kortet.

Det er ikke meningen, at de arbejdende der har fået kortet skal lege politi, men blot observere, notere og rapportere, hvis de ser noget mistænkeligt.

- Mange små tip kan ofte sættes sammen til et større billede og dermed give os efterforskningsmuligheder, vil ellers ikke ville få, siger vicepolitiinspektør Preben Westh fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Jeg håber, at vores ansatte tager initiativet til sig. At vore ansatte kan være med til at nedsætte kriminaliteten og øge trygheden er en gevinst for os alle, siger Sønderborgs borgmester Aase Nygaard.