Ansatte tester sig selv som leder

Nogle består ? andre dropper tanken, når Horsens Kommune afprøver lederevner hos de ansatte.

Interessen for at blive leder er stærkt stigende i Horsens Kommune. Og selvom ikke alle ender på chefstolen efter at have været på førleder-kursus, er tilstrømningen til de årlige kurser alligevel udtryk for en succes, mener HR-chef Charlotte Lyrskov.
 
- Det er vigtigt, at deltagerne bliver afklaret med hensyn til, om de egner sig til leder-jobbet eller ej. At 1/3 af de ansatte må se i øjnene, at de nok aldrig ender på chefstolen, skal ikke opfattes som noget negativt, understreger hun.
 
I år var der dobbelt så mange ansøgere til førleder kurset som sidste år. De ansatte kan selv ytre ønske om at deltage, men udvælgelsen afhænger af, om deres chefer ser et lederpotentiale i dem.
 
- Førleder-kurset skal ruste medarbejderne til det videre karriereforløb, men lysten er altafgørende for, om teori omsættes til praksis, siger Charlotte Lyrskov og tilføjer, at kurserne også gerne må medvirke til at fastholde medarbejderne.
 
På førleder-kurset hører de ansatte blandt andet om de krav, der stilles til offentlige ledere. De får tegnet en personprofil og får individuelle samtaler med en coach.