Antallet af indbrud stiger i Esbjerg

Udviklingen i Esbjerg er dog på vej i den forkerte retning. I perioden fra 2007 til 2012 er antallet af indbrud i private hjem steget med knap 38 procent. Det viser nye tal, som Det Kriminalpræventive Råd præsenterer.

Der er god grund til at passe ekstra godt på huset og låse døre og vinduer forsvarligt, hvis man bor i Esbjerg. De seneste fem år er antallet indbrud nemlig steget med 38 procent.

?Desværre er der sket en stigning i antallet af indbrud i Esbjerg, og den udvikling skal vi have vendt. Der er særlig grund til at være ekstra varsom her op til jul, hvor vi ved, at indbrudsbølgen plejer at toppe. Det skyldes naturligvis, at mange ikke er hjemme i juledagene,? siger projektleder i DKR og TrygFonden Lone Harlev.

Af alle Danmarks fem store byer er Esbjerg den by, hvor indbrudstyvene har næst mindst held til at lirke låsene op i folks hjem, når man tager højde for antal indbyggere.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der er anmeldt 42,9 indbrud per 10.000 indbyggere i Esbjerg indtil nu i 2013. Værst står det til i Odense, som topper blandt storbyerne med 54,4 anmeldte indbrud per 10.000 indbyggere i år.