Apotek er gået til modangreb

Det ser sort ud for apoteket i Gram. Det mister sikkert snart stort tilskud og må lukke. Byens borgere og handlende protesterer.

1.500 underskrifter. Så mange borgere i Gram og omegn protesterer mod en lukning af byens apotek. Noget, der ser ud til at blive en realitet, hvis - eller når - ændringen af apotekerloven træder i kraft.

- Vi har været i gang i 14 dage med at samle underskrifter. For vi vil meget gerne bevare et apotek i byen, så de syge og de ældre har nem adgang til deres medicin, siger farmakonom Hanna Passig.

Regeringens ønske om at føre en moderniseringsplan ud i livet for landets apoteker, ser nu ud til at ramme ned i flere byer. I Gram trues byens apotek af lukning, hvis lovforslaget fastholdes. Det betyder nemlig at det mister en halv mill. kr. i tilskud.

Flere apoteker blev i dag tirsdag reddet af et nyt krav om afstand til nærmeste større by med et apotek. Før lød kravet på under 15 kilometer. Den grænse er nu sat ned til under 10.

- Der er rigtig ærgerligt, da vi har 9,7 kilometer ind til apoteket i Rødding. Så nu forsøger vi at få fat i relevante folketingspolitikere for at få dem til at ændre på lovforslaget. Det er nu, vi skal handle, inden det er for sent, siger Hanna Passig til TV SYD.