App skal fjerne vejhuller i Horsens

Horsens Kommune lancerer nu en ny app, hvor borgerne kan tippe om huller i vejen, skæve skilte eller væltede træer.

Tænk engang, hvis man kunne fjerne huller i vejen og væltede træer med et klik på sin mobiltelefon. Det kan man nu i Horsens Kommune. Næsten.

Horsens Kommune har nemlig lavet en app til smartphones, hvor borgerne kan rapportere, når de ser et hul i vejen eller et skilt, der står skævt. Det skal være nemmere for borgerne at råbe kommunen op, når noget trænger til at blive repareret.

- Nu kan borgerne kontakte kommunen 24 timer i døgnet. Hele systemet er bygget op sådan, at når der kommer en henvendelse fra en borger, så ryger den direkte ud til de personer, der skal lave det, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef for Affald og Trafik i Horsens Kommune.

Og borgerne tager indtil videre godt imod det nye tilbud.

- Jeg synes, det er en genial idé. Nogle gange kommer man forbi et eller andet, hvor man tænker: Hov der er et kæmpe hul her, og så er det fint, at man lige kan rapportere det til kommunen, siger Susanne Andersen, der er en af kommunens borgere, der kan gøre brug af det nye tilbud.

I en prøveperiode hen over sommeren har Horsens Kommune fået 200 henvendelser via appen.

Der er flere andre kommuner i TV SYD's sendeområde, der tidligere har haft succes med "Gi' et praj"-princippet - heriblandt Kolding Kommune og Vejle Kommune.