Arbejdede ulovligt på feriecenter

I to år har en ung kvinde serveret alkohol og arbejdet alene på feriecentret Marina Fiskenæs i Gråsten, selv om det er ulovligt. 3F har rejst krav om ca. 61.000 kr.i kompensation.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Det var ikke rart

Servering af alkohol, alene-arbejde sent om aftenen og intet ansættelsesbevis. Det var forholdene for Julie Petersen på feriecentret Marina Fiskenæs i Gråsten, hvor hun har arbejdet fast hver weekend fra hun var 16 til 18 år.

Julie Petersen vidste ikke, at både aftenarbejde og alkoholservering er ulovligt for en ungarbejder, selvom hun følte sig utryg ved at være alene i centret sent om aftenen og natten.

- Det var ikke rart, at være der helt alene. Ingen kan høre dig, hvis du råber om hjælp, og alle mennesker har adgang til centret, fortæller Julie Petersen.

Bevidst udnyttelse

Det blev for meget for både for hende og hendes forældre. De tog kontakt til 3F Sønderborg, der nu rejser et krav mod Marina Fiskenæs på cirka 61.000 kroner for manglende ansættelsesbevis og manglende løn.

- Marina Fiskenæs har helt bevidst spekuleret i at ansætte unge mennesker til halv pris til at udføre voksnes arbejde, siger Steve Belting, næstformand hos 3F Sønderborg, der også har anmeldt feriecentret til Bevillingsnævnet.

En svipser?

Ifølge centerdirektør på Marina Fiskenæs Sandi Müller er det manglende ansættelsesbevis er en "svipser".

- Og jeg har ikke været vidende om, at unge under 18 år har serveret alkohol og arbejdet alene om natten, siger Sandi Müller til Fagbladet 3F.

Hun vil ikke udtale sig yderligere, da hun har sendt sagen til sin advokat.