Arbejdstilsynet: Det var en fejl

Arbejdstilsynet beklager, at tilsynet ikke straks reagerede på henvendelser om en farlig byggeplads på en gård i Aabenraa lørdag.

- Det var en fejlvurdering, siger Arbejdstilsynets sydjyske centerchef, Hanne Sofie Olsen.

Formanden for Foreningen Rejsearbejdere.dk, Hans Erik Meyer, Løjt Kirkeby, ringede til Arbejdstilsynet, da han så to håndværkere arbejde på et tag uden sikkerhedsforanstaltninger, men han fik kun fat i en telefonsvarer, der meddelte, at han kan ringe i normal kontortid fra mandag til fredag.

TV SYD fik imidlertid fat i Arbejdstilsynets akutvagt.

- Vi har ikke telefonbetjening af borgere i weekenden. Vores vagttjeneste tager sig kun af alvorlige ulykker døgnet rundt, og det er normalt politiet, der henvender sig til os, erklærede tilsynschef Jens Riis Rasmussen.

Centerchef Hanne Sofie Olsen fik først kendskab til sagen, da hun læste om den på tvsyd.dk. Hun sendte straks sine medarbejdere i marken.

- Vi skal naturligvis også reagere på henvendelser om farlige arbejdspladser, selv om det er weekend, understreger Hanne Sofie Olsen.

Intet stillads

Tilsyns-medarbejderne besøgte byggepladsen på Haderslevvej 420, Aabenraa, sidst på eftermiddagen lørdag og søndag formiddag.

Tilsynschef Lene Teilberg oplyser, at håndværkerne ikke længere arbejdede på taget.

- Vi fandt ingen overtrædelser af arbejdsmiljøloven. Håndværkerne arbejdede på jorden, blandt andet med indretning af hestebokse, siger Lene Teilberg.

Arbejdstilsynet noterede, at der ikke var rejst stillads ved taget. Håndværkerne blev instrueret om, at der skal være stilladt med rækværker ved tagfoden.

- Vi kunne ikke få at vide, hvornår de skal op på taget igen, men vi holder øje med arbejdet. Hvis byggefirmaet skal have en påtale, skal vi se overtrædelserne med vores egne øjne. Det er ikke nok med et billede, siger tilsynschefen.

De fem arbejdere på byggepladsen i Aabenraa er ansat af det polsk-danske firma Plus-Mad med hjemsted i Hoptrup ved Haderslev.

Den daglige leder i den danske afdeling af firmaet, Jacob Paulsen, oplyste i går til TV SYD, at sikkerhedsudstyret er til rådighed på arbejdspladsen, og at de ansatte er instrueret i at bruge det.