TV der bevæger dig

Arla flytter arbejdspladser til Taulov

00:54

Nye arbejdspladser på vej hos Arla i Taulov.

1 af 2

Der bliver 43 nye arbejdspladser i Taulov, når Arla Foods samler sin osteproduktion i Danmark.

Produktionen af gule skæreoste i Arla skal rationaliseres for at kunne følge med den internationale konkurrence og den faldende mængde mælk i Sverige. Derfor har Arlas bestyrelse vedtaget en strukturplan, der har til formål at samle en del af gulost-produktionen på anlæggene i Taulov og Nr. Vium ved Videbæk.

Investeringen vil få konsekvenser for Falkenberg Mejeri i Sverige og muligvis de to danske mejerier i Klovborg og Hjørring.

Den internationale konkurrence på markedet for gule skæreoste er hård, og hvis Arla i fremtiden vil gøre sig gældende, er der behov for større ændringer. Derfor besluttede Arlas bestyrelse i går at investere over 615 millioner kroner i mejerierne i Nr. Vium og Taulov.

Klovborg i fare

Arla vil over en treårig periode også udbygge mejeriet i Taulov, hvilket vil give en mere effektiv produktion og i sidste ende sikre en bedre konkurrenceevne og dermed fremtidens arbejdspladser i Danmark og Sverige.
Det er i forbindelse med udvidelsen af mejeriet i Taulov, at Arla forventer at lukke mejerierne i Hjørring og Klovborg. Dette skal dog besluttes særskilt på et senere tidspunkt af Arlas bestyrelse.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden