Arla fyrer 90 ansatte i Danmark

Arla skal spare en halv milliard og fyrer 90 ansatte i administrationen i Danmark. Samlet mister 250 jobbet.

Mejerikoncernen Arla er for dyr i drift. Og derfor skærer man nu i antallet af de ansatte i administrationen.

I Danmark mister 90 jobbet - og samlet er det 250 ansatte i den administrative del af koncernen, der skal se sig om efter et nyt job. Det oplyser Arla. 75 af de fyrede arbejder i Århus.

Koncernen har 6.000 administrative medarbejdere.

Koncernen skal spare en halv milliard kroner i årlige omkostninger for at kunne følge med internationale konkurrenter.

Og derfor skal Arla nu sættes sammen på en enklere måde.

De ansatte er blevet orienteret om nedskæringerne tirsdag.

- Vores internationale konkurrenter er blevet hurtigere til at omsætte idéer til handling, og derfor trænger Arla til at få en mere struktureret og forenklet måde at arbejde på. Det er det, der er formålet med denne beslutning, siger Arla-direktør siger Peder Tuborgh i en pressemeddelelse.

Dobbeltroller fjernes

Ud over fyringerne af de 250, der skal være sket med udgangen af 2012, skifter omkring 150 medarbejdere placering rent organisatorisk. Også udgifterne til markedsanalyser og emballage reduceres. Samlet spares der en halv milliard.

Når man kan skære i administrationen, er det dobbeltroller, der fjernes. Man vil nu udnytte de synergier, man har fået ved at fusioner med svenske Milko og tyske Hansa Milch.

- Med denne indsats har vi ønsket at sikre, at Arla forbliver konkurrencedygtig ved at nedbringe omkostningerne og kompleksiteten i vores forretning, siger Peder Tuborgh i en kommentar til nedskæringerne.

Arla tilbyder støtte og vejledning til de berørte medarbejdere efter lokale aftaler i de enkelte lande, oplyser koncernen.

- Hver eneste administrative stilling, vi nedlægger i dag, har givet mening og værdi set hver for sig, men vi er nødt til at indse, at vi ikke har råd til alt. Derfor har vi været nødt til at stoppe visse aktiviteter og omplacerer andre, siger Peder Tuborgh.