TV der bevæger dig

Armensk folkedrab mindes i Øster Snede

02:28

Armeniens ambassadør i Danmark, Hrachya Aghajanyan, taler søndag i Øster Snede.

1 af 2

Det armenske folkedrab bliver i disse dage mindet verden over og præger også Mission Østs årsmøde søndag i Øster Snede ved Hedensted.

Det er 100 år siden det osmanniske rige systematisk dræbte 1,5 millioner armenere og sendte kvinder og børn på lange dødsmarcher ud i den i den syriske ørken. På den baggrund deltager Armeniens ambassadør og et armensk børnekor i årsmødet.

Her vil Armeniens ambassadør i Danmark, Hrachya Aghajanyan, tale, og et stort armensk børnekor vil synge, inden Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner vil orientere om det store nødhjælps- og udviklingsarbejde organisationen udfører i Østeuropa, Mellemøsten og Asien.

I anledning af markeringen af det armenske folkedrab har Mission Øst iværksat en særindsamling til fordel for børn med handicap i Armenien.

Mission Øst har arbejdet i landet siden 1992, og har blandt andet været med til at starte syv sundhedscentre i landet. Pengene går til udstyr til børnenes stimulering, genoptræning og udvikling.

 

Fakta:

Mission Øst er en dansk hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingshjælp i Østeuropa og Asien. Mission Øst hjælper årligt flere hundrede tusinde nødlidende i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, , Rumænien, Syrien og Tadsjikistan. Mission Øst er støttet af Danida, de norske og tyske Udenrigsministerier samt EU og FN.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden