TV der bevæger dig

Armensk folkedrab mindes i Øster Snede

02:28

Armeniens ambassadør i Danmark, Hrachya Aghajanyan, taler søndag i Øster Snede.

1 af 2

Det armenske folkedrab bliver i disse dage mindet verden over og præger også Mission Østs årsmøde søndag i Øster Snede ved Hedensted.

Det er 100 år siden det osmanniske rige systematisk dræbte 1,5 millioner armenere og sendte kvinder og børn på lange dødsmarcher ud i den i den syriske ørken. På den baggrund deltager Armeniens ambassadør og et armensk børnekor i årsmødet.

Her vil Armeniens ambassadør i Danmark, Hrachya Aghajanyan, tale, og et stort armensk børnekor vil synge, inden Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner vil orientere om det store nødhjælps- og udviklingsarbejde organisationen udfører i Østeuropa, Mellemøsten og Asien.

I anledning af markeringen af det armenske folkedrab har Mission Øst iværksat en særindsamling til fordel for børn med handicap i Armenien.

Mission Øst har arbejdet i landet siden 1992, og har blandt andet været med til at starte syv sundhedscentre i landet. Pengene går til udstyr til børnenes stimulering, genoptræning og udvikling.

 

Fakta:

Mission Øst er en dansk hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingshjælp i Østeuropa og Asien. Mission Øst hjælper årligt flere hundrede tusinde nødlidende i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, , Rumænien, Syrien og Tadsjikistan. Mission Øst er støttet af Danida, de norske og tyske Udenrigsministerier samt EU og FN.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden