Arne Sigtenbjerggaard stopper som borgmester i Vejle før tid

Vejle Kommunes borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) har onsdag morgen meddelt, at han stopper som borgmester allerede 1. marts.

 Efter næsten 24 år i politik meddelte han allerede i i august sidste år, at han ikke genopstiller ved valget til byrådet i november. Nu ønsker han at give sin efterfølger mulighed for en glidende overgang.

- Da jeg ikke genopstiller, og da Jens Ejner Christensen (V) i fremtiden vil være den, der tegner Venstres politik, anser jeg det for rigtigst, at jeg viger pladsen, så vi kan sikre en glidende overgang. Jeg bliver siddende i byrådet til udgangen af valgperioden, siger Arne Sigtenbjerggaard. 

Jens Ejner Christensen ventes at tiltræde som ny borgmester i Vejle den 1. marts.
Jens Ejner Christensen ventes at tiltræde som ny borgmester i Vejle den 1. marts.

 Vejle Byråd skal på sit møde 25. januar behandle anmodningen om at blive fritaget for borgmesterposten, som Jens Ejner Christensen ventes at tiltræde 1. marts. Arne Sigtenbjerggaard bliver også siddende i økonomiudvalget - men får ellers ikke udvalgsposter.

- Jeg regner med at beholde nogle bestyrelsesposter efter den 1. marts, så jeg ikke stopper med at have udadvendte opgaver fra den ene dag til den anden, siger Arne Sigtenbjerggaard til TV SYD efter, at han ondag klokken 9 officielt meldte sin tilbagetræden ud i en pressemedelelse fra Vejle Kommune.

quote

- Jeg vil ikke være kustode de sidste måneder frem til kommunalvalget 

Arne Sigtenbjerggaard om sit farvel til borgmesterposten i utide.

- Jeg vil ikke være kustode de sidste måneder frem til kommunalvalget. Det er ikke nemt at slippe ”tøjlerne”, men på den anden side er det også rart at kunne give slip, når den kommune, man holder så meget af og brænder for, er på toppen. Det er Vejle Kommune, understreger Arne Sigtenbjerggaard.

- Jeg er stolt over, at vores kommune efter 10 år i dag fremstår som en af landets mest veldrevne kommuner. Vi kom godt igennem finanskrisen og havde fokus på vækst, så vi sammen med offentlige og private investorer kunne udvikle kommunen.

- Hele udviklingen omkring den nye bydel på Lystbådehavnen er et af de helt store projekter, som jeg ser tilbage på med stolthed. Ligeledes de mange byggerier med Søstrene, Sundhedshus, Spektrum og kulturhuse i Centerbyerne.

- Jeg er også glad for, at vores økonomi nu er så god, at vi har været i stand til at sende penge tilbage til velfærdsområderne. Vi tiltrækker både mange nye virksomheder og mange flere borgere. På alle områder er vi inde i en flot udvikling, understreger Arne Sigtenbjerggaard.

Arne Sigtenbjerggaard

Arne Sigtenbjerggaard har været med i politik i næsten 24 år – seks valgperioder. Han blev valgt ind i Jelling Byråd i 1993. Samtidig blev han valgt ind i Vejle Amtsråd.

Borgmester i Jelling fra 1. januar 2002. 
 
I 2005 begyndte forhandlingerne om sammenlægningen af de fem kommuner: Børkop, Egtved, Jelling, Give og Vejle kommuner og Grejs Sogn. Som borgmester i Jelling spillede Arne Sigtenbjerggaard en central rolle og blev medlem af Sammenlægningsudvalget i 2006 samtidig med, at han fortsat var borgmester i Jelling.
 
Den nye Vejle Kommune var en realitet 1. januar 2007 med Leif Skov (S) som borgmester og Arne Sigtenbjerggaard som viceborgmester.
Den 1. januar 2010 byttede de poster, og Arne Sigtenbjerggaard blev borgmester for Vejle Kommune - en post han altså forlader 1. marts.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.