Astrid Krag: Tænker over det

Sundhedsminister Astrid Krag, som er fra Tørring (SF), lufter nu tanker om at bejle til formandsposten i SF.

- Jeg overvejer det da. Men det er noget, der skal tænkes grundigt igennem, siger hun til metroxpress.dk.

Astrid Krag har hidtil ikke villet tage stilling til, om hun er i spil til at blive Villy Søvndals afløser, når han forlader posten.

De seneste dage har flere af sundhedsministerens partifæller dog åbent støttet hendes kandidatur.

Skulderklap

Blandt andet har prominente SF'ere som energiordfører Steen Gade og den københavnske rådmand Ninna Thomsen anbefalet Astrid Krag som ny formand.

- Jeg er da glad for de skulderklap, jeg har fået. Men det er ikke nogen nem beslutning, siger Astrid Krag, og afviser samtidig at komme nærmere ind på, hvornår hun træffer sin endelige beslutning.

- Lige nu handler det mest af alt om, at vi får en god proces, siger hun.

Mandag eftermiddag skydes processen med at finde en egnet afløser for formand Villy Søvndal i gang, når SF's landsledelse mødes.

Ingen officielle kandidater

Indtil videre er der ingen officielle kandidater til formandsposten.

Miljøminister Ida Auken har dog allerede meldt sig ude af kampen. Og det samme gælder skatteminister Thor Möger Pedersen og politisk ordfører Jesper Petersen fra Søvndals inderkreds samt handelsminister Pia Olsen Dyhr fra SF's grønne fløj.

EU-parlamentariker Margrete Auken har peget på næstformand Mette Touborg, som hidtil har holdt sig tavs. Fra SF's venstrefløj overvejer børne- og undervisningsordfører Annette Wilhelmsen at kandidere.