TV der bevæger dig

Astronaut Andreas Mogensen skal flyve F-16 fly for første gang

00:45

Astronaut Andreas Jørgensen forbereder at skulle flyve i F-16 fly. Foto: Stefan Jørgensen, TV SYD

1 af 2

Andreas Mogensen sætter sig fredag morgen op i et F-16 fly. Han skal uddannes i at flyve med i et F-16-fly, så han kan deltage i Danish Air Show.

Danish Air Show har inviteret Danmarks første astrunaut til at deltage i showet, hvor han skal flyve med i en F-16 formation. 

Det er i den forbindelse, at han i dag skal uddannes i blandt andet nødprocedurer, han skal prøve pilotudstyr, og ikke mindst skal Andreas Mogensen have sin første flyvetur i et F-16 fly, så han ikke er helt uforberedt til opvisningen næste weekend.

Forsvaret glæder sig til at få Andreas Mogensen op i et F-16-fly, for selvom han som astronaut har siddet i en af de kraftigste maskiner mennesket har bygget, så tror arrangørerne i Skrydstrup alligvel, at han får sig en oplevelse, når han bliver monteret på bagsædet på én af de F-16 som skal lave simuleret angreb på flyvestationen og formationsflyvning under Danish Air Show.

Andreas Mogensen vil på dagen også fortælle om sine oplevelser i rummet.

Det store opvisningsshow - Danish Air Show - løber af stablen den 19. juni på Flyvestation Skrydstrup, og er en publikumsmagnet med omkring 100.000 besøgende.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden