Asylansøgere inviterede indenfor

Mange fredericianere tog i dag imod et tilbud om at komme indenfor i byens nye flygtningecenter på den gamle Bülows Kaserne.

På Bülows kaserne ved Østerstrand i Fredericia bor der i dag 26 forskellige nationaliteter, bl.a. mange fra det krigshærgede Syrien. Fredag inviterede beboerne interesserede indenfor på centret, så fredericianerne selv kunne se på og hilse på.

- Alle byens borgere, skoler og andre interesserede er velkommen til at kigge ind og få en kop kaffe, hvor der vil være god mulighed for, at få stillet nysgerrigheden omkring de ting som foregår inde på centeret, lyder det fra centret i en pressemeddelelse.

På dagen kunne man komme og se tilværelsen på centeret, og få svar på de ting, man måske går og undrer sig over. Derudover serverede beboere fra forskellige lande smagsprøver på deres traditionelle retter.

- Der vil også være guidede ture igennem centeret, hvor man vil kunne se nogle af de aktivitetsmuligheder og værksteder, beboerne har til rådighed. Her kan bl.a. nævnes et cykelværksted, træværksted, kunstværksted, samt en genbrugsforretning, står der i pressemeddelelsen.

- Som besøgende vil man få en aktiv og spændende dag, hvor man kan lære en masse om andre kulturer og samtidig blive klogere på hvad der foregår bag murene, oplyser Helle Christel Kortsen fra Asylcenter Fredericia.

 

 

Asylcenter Fredericia bliver drevet af Langeland kommune.

 Der er indkvarteret 500 beboere med 26 forskellige nationaliteter, herunder både familier og enlige.