Asylansøgere på vej til Tønder

Det tidligere plejecenter Aaløkke i Løgumkloster skal muligvis være midlertidigt asylcenter for flygtninge bl.a. fra det krigshærgede Syrien.

Tønder Kommune har modtaget en henvendelse fra Udlændingestyrelsen om oprettelse af et asylcenter på det tidligere plejecenter Aaløkke hurtigst muligt, og på et møde torsdag har Økonomiudvalget anbefalet, at der indgås en lejeaftale til formålet for ét år. Tirsdag aften skal Kommunalbestyrelsen på et ekstraordinært møde tage endelig stilling til planerne. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

TV SYD har de seneste dage kunne fortælle om borgere i Bolderslev, som er utrygge ved planerne om, at byens tidligere plejecenter skal bruges som midlertidigt asylcenter. I Tønder Kommune håber borgmester Laurids Rudebeck (V), at bekymringerne kan undgås i Løgumkloster ved at informere godt om planerne.

- Vi ved, at et asylcenter kan give anledning til bekymring i et lokalsamfund. Det tager vi meget alvorligt. Derfor prioriterer vi information og åbenhed som det bedste middel til at sikre et godt forhold mellem centret og omgivelserne, siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Udlændingestyrelsen ønsker at placere ca. 150 flygtninge på Aaløkke, og det er planen, at de første rykker ind meget hurtigt, hvis en aftale kommer på plads. Flygtningene skal opholde sig på centret, mens deres ansøgning om ophold i Danmark behandles af myndighederne.