Asylbørn har lært de danske regler - i en svømmehal

Først var de som en sæk lopper, hvis man spørger livredderen. Men en ugentlig tur i svømmehallen har forandret flygtningebørn fra et asylcenter.

For mange af de børn, der er flygtet fra Syrien til Danmark, kan mødet med alt det nye være både svært og ganske overvældende.

Det ved de alt om i svømmehallen i Tinglev Fritidscenter. Her har Sanne Hansen hver uge besøg af børnene fra Bolderslev Asylcenter.

- Vi fik en henvendelse fra asylcenteret om børnene kunne komme ind og svømme, og det ville vi meget gerne. En del af børnene har aldrig været i svømmehal før, så det har været noget af en udfordring. Men de har udviklet sig helt vildt, fortæller livredder Sanne Hansen til TV SYD.

Først var der sproget, som var en udfordring. Kun en enkelt talte nemlig engelsk.

Man bliver så blød om hjertet af deres smil og humør, at man jo nærmest har lyst til at tage dem med hjem.

- Men nu har de lært, at når jeg fløjter, så gælder det om at lytte efter, og hvis nogen stadig snakker, bliver der tysset på dem fra de andre, fortæller hun.

Men den største udfordring har været omklædningsrummene.

- Det med hygiejne går vi ikke på kompromis med. Derfor skal børnene også i bad. Men det har været svært for dem at stå nøgne i en gruppe. Alligevel har vi holdt fast, og nu har de lært, at sådan er reglerne altså, hvis de vil være her.

Trods startvanskeligheder, så er de mindste gæster fra asylcenteret i dag blevet en fast del af livet i svømmehallen.

- Børnene er virkelig glade. Og nu er det blevet en uamindelig god tradition, at de hver uge kommer på besøg, fortæller hun og tilføjer:

- Man bliver så blød om hjertet af deres smil og humør, at man jo nærmest har lyst til at tage dem med hjem, griner hun.