TV der bevæger dig

Asylcenter giver ikke mere kriminalitet

Den gamle Bülows kaserne rummer 500 flygtninge. Det giver ikke mere kriminalitet.

500 flygtninge på den gamle kaserne i Fredericia har ikke betydet øget kriminalitet, som mange borgere frygtede. Det har politiet oplyst på et evalueringsmøde med erhvervslivet.

- Asylcenterets ankomst til Fredericia har ikke givet sig noget udslag i vores statistikker, siger lederen af lokalpolitiet, vicepolitiinspektør Peter Balsgaard, til DR Trekanten.

Peter Balsgaard har deltaget i et evalueringsmøde med erhvervslivet. Og heller ikke blandt de forretningsdrivende har du mærket, at der bliver stjålet mere, efter at asylcentret er åbnet.

- Byens erhvervsliv havde ikke bemærket, at det havde givet nogle ændringer i kriminalitets-henseende. Så det passer meget fint i forhold til vores statistikker, siger Peter Balsgaard.

Lederen af asylcenteret, Helle Christel Kortsen, mener, at frygten for kriminalitet skyldes, at folk ikke kender asylansøgerne.

- Jeg tror, at når folk møder den enkelte asylansøger, så vil de opdage, at det er helt almindelige mennesker, som blot har stået i en svær situation, siger hun til regionalradioen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden