Atleter melder klar til handicap-OL

OL i Rio er i fuld gang. Men herhjemme i Danmark sidder en masse para-atleter og glæder sig til, at det bliver deres tur.

OL i Rio er kommet godt fra start, og den første danske medalje er allerede i hus. Men om lidt venter endnu et OL – nemlig handicap-OL eller de Paralympiske Lege. De danske para-atleter er lige nu ved at finpudse formen, til det bliver deres tur i begyndelsen af september.

I Vejle i dag afholdte Dansk Handicap Idræts-forbund det sidste pressemøde, inden para-atleterne drager mod Brasilien. Og der er høje forventninger om medaljer. I alt 15 danske atleter skal med til de Paralympiske Lege i Rio. Målet er at holdet skal komme hjem med hele fem medaljer.

Og holdet bag atleterne har især høje forventninger til 23-årige Daniel Wagner Jørgensen fra Vejle. Den unge vejlenser er atletikudøver og deltager i handicap-OL i disciplinerne længdespring, 100 meter løb og 200 meter løb.

- Vi har selvfølgelig en forventning om at daniel kan komme hjem med medaljer, og at han kan præstere på allerhøjeste niveau, siger Michael Møllgaard Nielsen, der er chef de mission for den danske delegation, i en pressemeddelse.

Mød Daniel Wagner Jørgensen og hør hans historie i nyhedsudsendelsen på TV SYD kl. 19:30.