Autohjælpen ved, hvornår juleaften er slut

Autohjælpen holder ikke fri juleaften, men telefonerne står helt stille i fire timer. Og selv om det ikke bliver hvid jul i år, er der nok at lave.

- Vi kan ret præcist se, hvornår folk er nået frem til julemiddagen. Så er der meget stille, indtil ved 22-tiden, hvor nogle begiver sig ud på vejene igen for at komme hjem. Det varer så et par timer, før der igen bliver ro på, forklarer Ellen Trolle, som er chef for vagtcentralen hos SOS Dansk Autohjælp.

- Mønsteret er det samme hvert år. Vi er lige nu i gang med de travle julerejsedage, hvor der er mange biler på vejene. Der er altid meget på spil, når en familie med bilen fuld af julegaver bryder ned på vej tværs over landet. Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe bilisterne videre i egen bil.

Efter juledagene er der også et mønster.

- Der er hektisk aktivitet hos os 3. juledag. Alle skal jo ud at køre og enten handle ind eller bytte gaver. Mange kan ikke få liv i bilen, og så ser vi også mange småuheld den dag. Folk kører simpelthen ind i hinanden i alt julestresset. Så det er en dag, hvor vi har mange på arbejde, siger Ellen Trolle.

SOS Dansk Autohjælp gør også opmærksom på, at mange værksteder holder lukket mellem jul og nytår ? og nogle endda helt frem til 5. januar.

- Vores reddere er uddannede til at foretage nødreparationer af mange mindre problemer med bilen. Og det er ekstra værdifuldt i juledagene, når værkstederne er lukket. Men vi understreger altid, at man skal få bilen tjekket efter på værksted hurtigst muligt, fordi det kun er nødreparationer, vi laver.