Avis: Danske bilister blæser på p-bøder i Flensborg

Ud af 1.490 danske p-bøder er kun 101 blevet betalt, skriver Flensborg Avis.

Risikoen for at skulle betale sin p-bøde i Flensborg er forsvindende lille. Langt de fleste danskere, der det seneste halve år har fået fået en bøde for at parkere ulovligt, har ikke betalt bøden. Kun ca. syv procent af p-bøderne er blevet betalt, skriver Flensborg Avis onsdag.

Ifølge avisens oplysninger har kun 101 ud af 1.490 bilister betalt deres bøde, og det har fået formanden for FDP-gruppen i byrådet, Kay Richert, til at reagere.

- Jeg synes, det er meget uretfærdigt. Især fordi flere borgere allerede har klaget over, at parkeringspladser, der er beregnet til beboere i området, regelmæssigt er optaget af biler, der holder ulovligt, siger han.

Bøden er for lille

Siden den 1. juli kan danskere straffes for lovovertrædelser i trafikken, fordi Danmark har tilsluttet sig det europæiske køretøjsinformationssystem Eucaris. Dog gælder det kun den kørende trafik og altså ikke den parkerede.

En talsmand for Flensborg Kommune fortæller, at danskere, der parkerer ulovligt, får en bøde i forruden. Men da kommunen ikke kan få adgang til oplysninger om bilens ejer, er det ikke muligt at retsforfølge synderne. Det skyldes, at bøden er under 70 euro.

- Vi skriver alle op, sætter en bøde i vinduesviskeren og håber på deres ærlighed. Det gælder alle udlændinge, fortæller Christian Reimer, kommunens pressetalsmand, til TV SYD.

Ingen undskyldning for ikke at betale

En parkeringsbøde i Flensborg - i folkemunde “ein knöllchen” - koster 10 euro for at parkere uden p-billet. Den kan komme op i 35 euro, hvis man for eksempel parkerer på en handicapplads. I særtilfælde som eksempelvis hvis man med sin parkering forhindrer brandvæsenet i at komme forbi, kan det koste op til 70 euro.

Det seneste halve år har godt 100 bilister betalt deres p-bøde, og det kender pressetalsmanden ikke forklaringen på.

- Måske fordi de har haft dårlig samvittighed, tipper Christian Reimer, der oplyser, at der ikke er nogen undskyldning for ikke at betale bøden.

- På p-bøden står alt det, man har brug for at vide. Kontonummer og alt det, man skal vide for at kunne betale. Men gør man det ikke, kan vi ikke komme efter det, siger han.

Tyskland er et af de europæiske lande, der via de danske myndigheder kan inddrive bøder i Danmark, så længe bøden er over 70 euro.