TV der bevæger dig

Avis: Politikere har mistet tilliden til BIOS

Foto af det hemmelige notatet, der fortæller, at Region Syddanmark har krævet endnu en redegørelse fra BIOS

Flere politikere og embedsfolk i Region Syddanmark tror ikke længere på, at BIOS kan opfylde ambulancekontrakten. Bag kulisserne ruster regionen sig til et juridisk opgør med det hollandske selskab, skriver JydskeVestkysten.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har store dele af regionsrådet og repræsentanter fra embedsværket mistet tilliden til og troen på BIOS.

Avisen fremlægger dog ingen citater fra hverken embedsmænd eller politikere.

BIOS har afleveret en redegørelse til det præhospitale udvalg, hvori virksomheden redegjorde for, hvordan man vil få tilstrækkeligt mandskab og stationsbygninger gjort klar. BIOS har knapt 300 ud af mindst 500 nødvendige reddere og underskrevne lejekontrakter på under halvdelen af 36 stationsbygninger.

Nu er der sendt endnu et brev fra kammeradvokaten, som er det offentliges advokat, med et nyt krav til BIOS om at redegøre for, hvornår og hvordan BIOS bliver i stand til at løfte ordren på godt 380 millioner kroner årligt. Det kan tolkes på den måde at Region Syddanmark ruster sig til et potentielt juridisk opgør mod det hollandske ambulancefirma.

JydskeVestkystens vurdering er, at Region Syddanmark aktuelt ikke kan føre bevis for, at BIOS ikke magter opgaven. Skulle regionen alligevel vælge at rive kontrakten midt over, er vurderingen - altså avisens - at regionen vil tabe en retssag med et brag. Det kan udløse et erstatningskrav fra BIOS på adskillige millioner kroner. Derfor - mener JydskeVestkysten - fortsætter regionen officielt opbakningen til BIOS frem til august, hvor man muligvis vil kunne sandsynliggøre - og dermed stå stærkere i et kontrakt-retsligt efterspil - at BIOS ikke bliver i stand til at opfylde kontrakten.

BIOS skal starte den 1. september.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden