Aviser skærer fire stillinger på redaktioner

Et presset annoncemarked og faldende oplag har presset aviserne i Horsens, Vejle og Fredericia til fyringer. Redaktionerne på de tre aviser er skåret ned med fire stillinger. Desuden er der en håndfuld afskedigelser i andre afdelinger.

Nedskæringerne på redaktionen er klare ved, at tre vakante stillinger ikke bliver genbesat, og kun en enkelt journalist er fyret.

Tillidskvinde Mie Sparre oplyser til fagbladet Journalisten, at det lykkedes at få reduceret antallet af redaktionelle fyringer fra seks til fire.

- Det rammer ikke så voldsomt, men det er selvfølgelig hårdt for alle medarbejdere med den usikkerhed, der hersker i den periode, hvor vi tillidsfolk har forhandlet med ledelsen. Der har været trusler om tre fyringer, men ledelsen er gået med på vores argument om ikke at fyre, men at investere i fremtiden i stedet, siger Mie Sparre til Journalisten.

De tre aviser, Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad, indførte lørdag et digitalt tilbud til abonnenter. Og fra foråret vil ikke-abonnenter blive tilbudt at de kan få adgang til ?Exclusive? for 79 kr. pr. måned.

Men betalingsmodellen giver ikke flere annoncer. Og det er annoncemarkedet, der har svigtet i år.

- Vi har ikke nået vores budgetterede mål for dagbladene. Annoncemarkedet er presset i trekantsområdet. Selv om vi faktisk har solgt flere annoncer end budgetteret, har indtægterne været faldende, siger journalisternes tillidskvinde.