Børn lider i misbrugsfamilier

Flaskecontainere med et billede af et barn, der kommer slæbende med tomme flasker, skal minde om, at talrige børn vokser op i familier med alkoholmisbrug.

Containerne er blandt andet opstillet i Varde Kommune.

Organisationen Blå Kors står bag kampagnen.

Blå Kors anslår, at 122.000 børn vokser op i misbrugsfamilier.

De bliver alt for tidligt voksne, fordi de påtager sig ansvaret for deres mor eller far.

- Jeg har samme ansvarsfølelse over for min alkoholiserede mor, som jeg har over for mine to små børn. Det har jeg aldrig vidst. Jeg har altid tænkt, at jeg følte et stort ansvar, men jeg har aldrig tænkt, at det ikke var normalt, fortæller Lena Lunde, Kolding, der i dag er 31 år.

Grib ind

Blå Kors peger på, at børn fra alkoholiserede familier har stor risiko for at få fysiske, psykiske og sociale problemer som voksne. Mange af dem bliver også selv misbrugere.

Organisationen mener, at alle har en ansvar for at gribe ind, når de oplever, at børn bliver forsømt i alkoholiserede familier.

Blå Kors driver 11 centre landet over, blandt andet i Kolding, Aabenraa og Sønderborg, hvor børnene kan få hjælp, men de har alle flere måneders ventetid.

Rådgivningscentrene.

 

Se kampagne-video:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.