Båsene bliver bredere

Båsene bliver mandag malet bredere på Rastepladsen Harte Syd på Esbjergmotorvejen. Det sker efter klager fra lastbilchauffører og vognmænd.

Lastbilchaufførerne var alt andet end tilfredse med de nye parkeringsbåse, som for et par uger siden blev tegnet op på rastpladsen Harte Syd på Esbjergmotorvejen vest for Kolding.

- Vi holder helt op af hinanden. Når vi har pauser, går vi rundt om lastbilerne for at tjekke, at det hele er, som det skal, men det kan vi ikke, sagde  Ole Bang Jensen, der er formand for DTL – Danske Vognmænd i Region Syd, til TV SYD.

Ifølge Vejdirektoratets vejledende regler for parkeringsbåse til lastbiler, så skal parkeringsbåsene være 3 meter brede. Parkeringsbåsene på rastpladsen ved Harte er dog kun 2,75 meter brede, selvom det er Vejdirektoratet selv, der har tegnet dem op. Og det giver vognmændene ti centimeters manøvreplads, som kan skabe farlige situationer ved brand o.l.

Nu har Vejdirektoratet både lyttet og handlet. Mandag bliver der malet nye og bredere båse på rastepladsen, så båsene bliver 3,5 meter brede.

- Vi har lavet en fejl, som der nu bliver rettet op på til gavn for både sikkerhed og chaufførernes muligheder for at bevæge sig omkring deres vogntog, siger ingeniør Jesper Stokholm fra Vejdiektoratet til TV SYD.

 

Middt på eftermiddagen meddelte Jesper Stokholm, at arbejdet ikke blev færdigt i dag.Derfor bliver afspærringen stående natten over - så lastbilchjaufførerne må finde andre steder til at sove...

 

 

-