Her er kunden bandagisten ikke kan slippe

Ketill Næsborg-Andersen holder fredag afskedsreception. Men han kan ikke slippe rumænske Ana-Maria, hvis kunstige arme han har lavet siden, hun var 12 år.

I dag fylder Ketil Næsborg-Andersen 65 år, og der er afskedsreception for ham på bandagistcentret i Haderslev. 

Arbejdslivet er slut efter rigtig mange år at have hjulpet mange mennesker med stort som småt.

Men en kunde kan Ketil Næsborg-Andersen ikke slippe.

Rumænske Ana-Maria Raducu, som de sidste 16 år har fået hjælp fra danske venner via foreningen "Ana-Marias Venner" til kunstige arme.

Ana-Maria Raducu er født uden arme og forladt af sine forældre. Hvis ikke danske venner havde hjulpet hende, så havde hendes skæbne i følge hende selv været at tigge på gaden.

Men Ana-Maria Raducu blev reddet af danske venner.

Nu er Ana-Maria en ung kvinde, der er færdig med sine studier og i gang med et job og en normal tilværelse.  Alt sammen takket være gruppen "Ana-Maris Venner" med Søren Skov fra Esbjerg som primus motor,  og bandagist Ketill Næsborg-Andersen fra Haderslev, som gennem årene har forsynet Ana Maria med nye kunstige arme.

Nu går bandagisten på pension og gruppen "Ana-Marias Venner" vil gerne slippe hende. Faktisk sagde de farvel allerede for to år siden, hvor Ana-Maria Raducu var i Danmark til en ny protese, og TV SYD kiggede forbi.

I dag kommer hun til Haderslev igen for at sige hej og farvel til dem alle.

Men helt farvel bliver det ikke. Ketill Næsborg Andersen kan ikke slippe hende. Han kan ikke.

Derfor har han lavet en aftale med sig selv og bandagistcentret i Haderslev om, at han også må lave hendes proteser fremover.

I dag til den kombinerede fødselsdag- og afskedsreception ber Ketill Næsborg-Andersen folk om at undlade at komme med gaver, og i stedet ber han folk donere et beløb til "Ana-Marias Venner".