Bag teltdugen tager skolen form igen

I august sidste år blev efterskolen i Hoptrup ramt af en voldsom brand. I dag er skolen pakket ind i et stort telt, mens den bliver genopbygget. Tag med TV SYD på et kig under teltdugen.

Håndværkere har arbejdet hårdt for at få skolen bygget op igen efter branden tredje august sidste år.

Stueetagen i den gamle bygning ER renoveret, og den historiske fordragssal ligner sig selv igen. Elevværelserne på førstesalen er dog ikke sluppet så let.

Forstander Ken Petersen var én af de første på stedet, den nat ulykken skete.

- Vi havde en skole, som jeg var glad for og stolt af, så var det frygteligt at opleve, at den blev skadet i det omfang, den faktisk gjorde.

Udsigten over det tidligere grønne areal, hvor eleverne nu bor i noget der minder om en barakby, får Ken Petersen til at tænke tilbage.

Ken Petersen: "Det er beboelse og hjem for 100 efterskoleelever.  Jeg tænker tilbage på det med en eller anden form for ærefrygt, der handler om, at de folk der var her, både de professionelle, men også de flere hundrede frivillige der var og hjælpe os i sommers - det var helt fantastisk og tænke tilbage på. 
 
Ken Petersen: "Det har været rigtig rigtig udfordrende at drive skole under de vilkår. Vores elever har vidst det og har været indstillet på det, og de har været rigtig rigtig gode til at affinde sig med, at der er rigtig mange ting, der ikke er, som de havde forventet."

Genopbygningen ventes at være færdig til sommer.

Mød i øvrigt nogle af eleverne, som har boet i barakker siden august. Det er direkte i TV SYD søndag aften