Bagateller ender måske i retten

En vognmand i Nørre Nebel overvejer at gå til domstolene for at få standset Varde Kommunes vognmands-kørsel.

Varde Kommune siger, det kun er bagateller, men vognmand Jens Stammose siger, der er tale om konkurrence-forvridning, når kommunen kører for private. Han har klaget til statsforvaltningen i Syddanmark og til Økonomi og indenrigsministeriet, men foreløbig uden resultat. Klagen er afvist.

Skuffet

Jens Stammose siger, han er skuffet over de instanser, der skal holde kommunerne i ørerne. Situationen ser ud, som om den er låst, siger han til DTL-magasinet, der udgives af Dansk Transport og Logistik.

- Selvom der nu kun er domstolene tilbage,så vil jeg ikke opgive kampen, tilføjer han.

Jens Stammose klagede allerede for et år siden over, at Varde Kommunes vej-afdeling arbejder for private. Kommunens biler kører have-affald væk fra nogle grundejerforeninger i sommerhus-områderne. De gør det efter nogle mundtlige aftaler, siger han, mens kommunen forklarer, at det kun er noget, der sker engang imellem, hvis vejfolkene har noget tid til overs. Det er kun bagateller, siger kommunen.

På kanten

DTL siger derimod, at Varde Kommune bevæger sig på kanten af reglerne. Der kan være tale om, at kommunen har udført vognmands-kørsel, som er betalt af skatteyderne, og det giver private vognmænd en urimelig konkurrence.

DTL's chefjurist John Vesterholm siger, at domstolene er den eneste udvej, når to statslige institutioner har afvist en klage.

Men det er ikke nogen god sag, fordi domstolene som regel kommer til samme resultat som de offentlige myndigheder, der har modtaget klagen.