Bailey slår demens-bamser

Hunden Bailey kan noget, som demens-bamser eller robot-sæler ikke kan. Den fir-benede besøgsven får ældre til at live op og kan bryde den isolation, demente kan havne i.

TV SYD har besøgt Plejecentret Bakkegården i Vejle, som har været med i det tre-årige forsøg, som er lavet i Vejle Kommune med besøgshunde.

Og Bailey nyder sine besøg på Bakkegården. Han får aktiveret beboerne - og der falder en godbid eller tre af undervejs.

Besøgshunde på plejehjem bidrager til at demente ældre undgår at blive isolerede. Hunden og besøgsvennen får dem til at live op for en kort stund og blive de aktive mennesker, de var engang. Det viser et tre-årigt forsøg med besøgshunde på fire plejecentre i Vejle Kommune.

Bliver gladere

- Mange beboere sidder bare hele dagen. Men når Bailey kommer på besøg, vil de gerne røre ved den. Og man kan se, at kontakten gør den glade, siger Baileys ejer, Pornnipa Dangthongcharoen.

På Bakkegården i Vejle handler det om at give beboerne de samme rammer, som de havde før, de kom på plejehjem.

- De skulle ikke gerne flytte ind på et plejehjem for at leve et andet liv. Det skulle gerne være det liv, som de havde før. Det prøver vi meget på, siger lederen af Bakkegården, Ingolf Skarby.

Hunden kan medvirke til at sætte tanker igang om en tilværelse, der var før tiden på plejehjemmet. Den kan også bryde den isolation, som mange demente havner i.

Men hunden kan ikke varigt ændre på de dementes tilstand.

Nu er forsøget slut, men på Bakkegården håber de, at Bailey fortsat vil komme på besøg.