Ballon-færd på skemaet

På Blåvandshuk Skole har 20 elever i to uger arbejdet med et tema om den italienske videnskabsmand, opfinder, maler, billedhugger, ingeniør Leonardo da Vinci. Han forudså, at mennesket en dag ville bevæge sig i luften - og derfor skulle eleverne i dag på ballon-færd.

Eleverne har lavet opfindelser, kigget stjerner, syet renæssance-tøj og glædet sig til dagen i dag. Klokken fem var de på sportspladsen ved skolen for at få luft i ballonen. Philip Mundt, en erfaren, ægte ballon-skipper fra Sjælland, satte eleverne i gang med at lægge ballonen ud på græsset, så han kunne fylde den med varm luft.

Man ka' mærke luften!

Der kan være 2500 kubikmeter luft i en ballon, og når luften bliver varmet op til omkring 90 grader, kan den løfte 750 kilo.

Klasselærer Annemarie Stouby Andersen var indstillet på at komme med på den første tur, og eleverne glædede sig.

Andreas Lyhne Lauritsen mente, at det nok ville være som at komme op i et rigtigt fly, men her kunne man jo mærke luften, og det ville da være rigtigt fedt.
 

Blæse-vejr

Ballonskipper Mundt gik i gang med at blæse luft i ballonen. Han blev hurtigt klar over, at det nok blev svært. Det blæste voldsomt.

To gange forsøgte han, men det blæste desværre for meget, og han forsikrede, at det ville slet ikke være sjovt at komme op i sådan et vejr.

Eleverne måtte nøjes med at stige op i den kurv, der hænger under en varmluft-ballon. Brænderen blev tændt et par gange - og så fik børnene den oplevelse.