Banebrydende genbrugsplads indviet

I dag slog Aabenraa Kommune dørene op for deres nye og banebrydende genbrugsplads.

Den nye genbrugsplads er gennemtænkt ned i mindste detalje. Al tung og let trafik bliver adskilt på pladsen, og det nye skiltedesign gør det let og overskueligt at finde ud af, hvor affaldet skal afleveres.

Banebrydende løsninger

Det er dog langt fra kun brugervenligheden, der gør den nye genbrugsplads helt speciel. Bag kulisserne finder man nemlig helt nye teknologier til håndtering og sortering af affald.

? F.eks. er vores sorterings- og presseanlæg det første af sin slags i verden. Helt konkret betyder det, at vi ikke længere skal transportere en masse affald væk fra pladsen for at få det sorteret og kompresseret, forklarer affaldschef Stinne Stokkebo.

Fokus på sikkerhed

Også sikkerheden er der tænkt nøje over på den nye genbrugsplads. Hver dag håndterer genbrugspladsen store mængder af farligt og giftigt affald, og derfor er arbejdsarealet for farligt affald blevet større og meget sikkert. Samtidig bliver den nye genbrugsplads overvåget 24 timer i døgnet for at forhindre de stribevis af indbrud, som landets genbrugspladser hvert år udsættes for. Af samme grund er almindeligt industrihegn erstattet med beton.