Banedanmark forbedrer sikkerheden på Tjæreborg Station

Nye midlertidige tiltag øger sikkerheden på Tjæreborg Station, hvor en ung mand for nylig blev dræbt. Banedanmark vil komme med en mere konkret opfølgning i løbet af nogle måneder.

Nye skilte, ændringer i køreplaner og tilbageholdte tog er helt konkrete tiltag, der skal forbedre sikkerheden på stationen i Tjæreborg, hvor en 15-årig dreng blev dræbt af et gennemgående tog 10. august.

Drengen krydsede spor 1 for at komme over til den modsatte perron, idet et gennemgående tog kom kørende. Derfor har Banedanmark nu sat ekstra skilte op for at advare mod gennemgående tog. 

- Vi vil undgå en lignende situation. Derfor er vi også i gang med at justere køreplanen, så togene ikke lapper ind over hinanden. Det bliver tidligst sat i gang midt i december, siger Martin Harrow, der er områdechef for Kvalitet & Sikkerhed ved Banedanmark, til TV SYD. 

Men indtil en ny køreplan forhåbentligt bliver godkendt og træder i kraft, bliver de gennemgående toge i spor 1 holdt tilbage uden for stationen, hvis passagerer er ved at stige af og på toget i spor 2. Banedanmark understreger dog, at det stadig er vigtigt, at man kigger sig for.

Løsningerne, der nu er sat i værk på Tjæreborg Station, er kun midlertidige løsninger. Banedanmark kan endnu ikke sige noget om, hvad der skal ske permanent, hvis der skal findes mere drastiske løsninger på sikkerheden.

- Vi har set på, hvad vi kunne gøre umiddelbart. Den her sag bliver afsluttet i løbet af nogle måneder, og så ved vi mere om, hvad der skal ske på Tjæreborg Station, siger Martin Harrow til TV SYD.

Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (V) er godt tilfreds med de nye tiltag på stationen.

- Det er rigtig positivt, at Banedanmark nu gør noget. Det er sjældent, vi ser dem reagere så hurtigt, siger han til TV SYD.

Han tror, at de mange reaktioner fra både borgere og byrådet har været med til, at Banedanmark tager situationen alvorligt og reagerer hurtigt.