TV der bevæger dig

Banedanmark udskifter 3.500 tons tung bro

Elektrificeringen af strækningen mellem Esbjerg og Lunderskov betyder, at flere broer skal skiftes ud for at gøre plads til kørestrømsanlæg.

00:56 Luk video

Banedanmark er i fuld gang med elektrificeringen af den 57 km lange strækning mellem Esbjerg og Lunderskov. Det sker som et led i de kommende års store elektrificering af størstedelen af det statslige jernbanenet. Et arbejde til 12 mia. kr. for 1632 kilometer.

Arbejdet på strækningen omfatter blandt andet opgradering af 10 broer, der enten skal ombygges, sænkes eller rives ned for at gøre plads til kørestrømsanlæg.

Broen over Storegade i Esbjerg er klart den største bro på strækningen, der skal udskiftes. Den gamle bliver revet ned i dag lørdag og en ny skal skubbes ind den 3. juli. En vanskelig operation. Broen bærer på en vej og vejer 3.500 tons.

- Broen over Storegade skal udskiftes for at gøre plads til kørestrømsanlæg, som kræver mere end seks meters frihøjde. For at få så stor en frihøjde som muligt, sænker vi også sporet under broen, så der er plads til kørestrømsanlægget, siger Henry Martensen, projektleder i Banedanmark.

Operationen betyder også en pause til både biltrafikken over broen og togtrafikken under. Fra den 16. juni til den 28. juli vil Storegade være lukket for biltrafik. Fra den 20. juni til den 13. juli vil banen være spærret for togtrafik.

Arbejdet med elektrificeringen af strækningen mellem Esbjerg og Lunderskov er færdigt i andet halvår 2016.

Se her den grådige drage æde broens beton. (varighed: 0:56 min.)

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden