TV der bevæger dig

Bange? Vi hjælper!

Foto: kuzmafoto.com

Nu kan du få hjælp mod angst på internettet.

Hver 10. bliver på et tidspunkt i livet ramt af angst.

Selvom det er frygteligt at være ramt af angst, søger kun få hjælp.

- Vi ved, at mange mennesker med angst normalt vil holde sig fra at søge hjælp på grund af eksempelvis frygt for stigmatisering og økonomiske udfordringer, siger Kim Mathiasen, der er psykolog og projektleder på Internetpsykiatrien.

Derfor vil Psykiatrien i Region Syddanmark nu tilbyde hjælp til bange på nettet.

FearFighter, hedder hjælpen.

Her kan den angste via sin computer gennemgå et terapi-forløb, når det passer ind i den angstes hverdag og i kendte, trygge rammer.

Undervejs i forløbet får han/hun støtte af en psykolog fra Internetpsykiatrien.

- Med udvidelsen af Internetpsykiatrien med FearFighter får de nu mulighed for at komme uden om nogle af de barrierer, der ellers ville holde dem tilbage, og erfaringer fra udlandet viser, at behandling via nettet er lige så effektiv som traditionel behandling, siger Kim Mathiasen.

 

 

FearFighter er baseret på ni trin, der gennemføres med ca. en uges mellemrum. Trinene er en kombination af læring om lidelsen og behandlingen, samt en række konkrete øvelser og redskaber, leveret gennem videoklip, konkrete eksempler, demonstration af øvelser samt hjemmeopgaver. Terapien understøttes af psykologer i Internetpsykiatrien, der udreder patienten via videokonference, følger udviklingen ved hjælp af spørgeskemaer og understøtter processen via korte telefonopkald eller skriftlig støtte.
 

Tilbuddet om FearFighter er gratis.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden