Banken rykker ind i skolen

Sydbank tilbyder Sønderborg Kommune at undervise folkeskoleelever i privatøkonomi. Et stigende antal unge havner i problemer med gæld.

Banken har haft en forsøgs-periode, og ifølge JyskeVestkysten er det gået så godt, at privatøkonomi bør stå på skemaet. Børnene skal lære om dyre forbrugslån, rådighedsbeløb og overtræk på kontoen.

Eleverne positive

De lokale skoler er interesseret i den privat-økonomiske undervisning.

- Vi har testet det to gange og sender nu et tilbud ud til samtlige skoler i vores regionsområde. Vi stiller med et hold af syv-otte unge medarbejdere, som rådgiver kunder i dagligdagen, fortæller kundechef Kim Juul Pedersen fra Sydbank i Sønderborg til JyskeVestkysten.

Elevernes vurdering af de to forsøgs-perioder har været positiv, og banken har i samarbejde med hovedkvarteret udarbejdet et undervisningsmateriale, der bliver tilgængeligt for bankens øvrige afdelinger.

Markedsføring

Samtlige skoler i Sønderborg Kommune får et tilbud om undervisning i privatøkonomi.

Sydbank har også planer om at udbrede oplysningsarbejdet til Haderslev efter at have undervist htx- og gymnasieelever.

- Der er et stort behov, og de unge interesserer sig faktisk meget for det. Tanken er at brede det ud på nogle af de øvrige skoler. Et eller andet sted er det også en markedsføring af Sydbank, siger regionsdirektør i Haderslev, Henning Danielsen Dam, til JyskeVestkysten.