Tidligere kollega udtrykker dyb respekt for Thomas Banke

I morgen udkommer bogen om Thomas Bankes tid som borgmester i Fredericia Kommune. Den giver respekt fra en af Bankes tidligere byrådskolleger.

Hos Billunds Boghandel i Fredericia er bogen om den tidligere Fredericia-borgmester Thomas Banke ’Borgmester på stoffer – mine fire år i narkohelvede’ klar til at blive solgt, når butikken åbner fredag.

Elsa Billund, der er indehaver af boghandlen forventer, at bogen bliver en populær vare.

- Det er fordi, det er borgmesteren. Det er jo ikke hvem som helst i Fredericia, siger hun til TV Syd.

Thomas Banke blev i 2010 borgmester i Fredericia, men tre år efter blev han afsløret i at leve et dobbeltliv, der blandt andet omfattede et misbrug af morfinpiller.

Blev afsløret ved en fejl

Hele tumulten omkring Thomas Banke startede, da hans byrådskollega Peder Hvejsel ved en fejl kom til at sende en mail, der skulle have været intern, til et af de lokale medier.

Det blev journalist Nana Hanghøj, der afslørede historien for Fredericia Dagblad. Men trods avisens historier havde Thomas Banke stadig opbakning.

- Folk var kritiske over, at vi tog fat i det, for ”det er vores søn” og de mente stadig, at han var en god borgmester for byen. Der var ikke nogen, der hadede ham. Havde der været det, så var der aldrig gået så lang tid, før den historie var blevet lækket, siger Nana Hanghøj til TV SYD.

Ikke mange ville være så ærlige

Peder Hvejsel, der fik lavinen til at rulle, var faktisk en af dem, der stod bag Thomas Banke, indtil det kom frem, at han ikke blot var misbruger, men også havde snydt med bilag. Det skuffede ham meget og ødlagde de to politikeres forhold.

De er dog kommet på god fod igen, og den kommende bog gør stort indtryk på Peder Hvejsel.

- Han er virkelig, virkelig ærlig. Dyb respekt, det er der ikke mange, der ville være så ærlige. Det er helt i overensstemmelse med virkeligheden. Det vi sagde dengang med misbruget, at vi ikke kunne stole på ham, det han kom med var forkert og vi ikke troede på ham, det er lige det modsatte nu, siger han til TV SYD.

Det er journalist Henrik Qvortrup, der er skrevet bogen, som altså kan købes fra i morgen.