Bankfolk og advokater rådgiver om babyer

Babyer er skønne og kræver en sund økonomi, hvis forældre-glæden skal bevares. Forældre-rollen handler nemlig også om at få en hverdag til at fungere. Derfor stiller bankrådgivere, advokater og psykologer i Horsens nu deres ekspertise til rådighed for de vordende forældre.

Det sker i forbindelse med Familieiværksætterne, som er Sundhedsplejens og fødeafdelingens nye tilbud til alle, som venter deres første barn i Horsens og Skanderborg Kommuner.

Tilbuddet, der begynder under graviditeten og varer til barnet er ca. halvandet år, skal forberede de kommende forældre på deres nye liv.

- Med Familieiværksætterne vil vi gerne tilbyde et sammenhængende forløb, der kommer hele vejen rundt om tilværelsens udfordringer. På den måde kan vi forhåbentligt være med til at skabe en mere tryg og sikker platform for de unge familier, siger Renata Sloth Carlsen, der er ledende sundhedsplejerske i Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

I Horsens er ni bankrådgivere og fem advokater med til at yde gratis vejledning til førstegangsforældre.

Familieiværksætterne er et gruppeforløb over 13 mødegange, der tilbydes i et samarbejde mellem Horsens og Skanderborg Kommuner og Hospitalsenheden Horsens.

Temaerne i gruppeforløbet er - ud over økonomi og juridiske rettigheder ? graviditet og fødsel, barnets udvikling og trivsel, familieliv, parforhold og kommunikation.

Et væsentligt mål med Familieiværksætterne er at sikre forældrene et netværk. Et andet væsentligt mål er at ligestille far og mor i forældreskabet og dermed sikre faderen større deltagelse i barnets liv. Idéen stammer fra Sverige, hvor tilbuddet har vist sig at have et stort forebyggende potentiale.

Læs mere om Familieiværksætterne på www.horsens.dk