Bankformand: Vi har ikke gjort noget ulovligt

Formanden for den hidtidige Tønder Bank siger, at bestyrelsen selv købte tvivlsomme kapitalbeviser.

Formanden for den hidtidige Tønder Bank, Carsten Dinsen Andersen, benægter overfor netavisen nordschleswiger.dk at bestyrelsen har begået noget ulovligt.

Beskyldningen om at have snydt kunderne med salget af kapitalbeviserne i en størrelsesorden på 30 millioner kroner inden for de sidste to måneder, inden banken blev lukket af Finanstilsynet, tilbageviser formanden på det kraftigste.

- Vi troede på disse papirer. Ellers havde vi som bestyrelsesmedlemmer vel ikke selv købt disse kapitalbeviser, siger Carsten Dinsen Andersen til nordschleswiger.dk

Dermed afviser bank-formanden den kritik, som seniorrådgiver Lars Krull fra Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet har rejst.

Krull forklarer, at Tønder Bank har ført kapitalinvestorerne bag lyset, da den i starten af september oplyste sine solvensniveauer i det, der hedder et prospekt.

- Det er min opfattelse, at dem, der har købt kapitalbeviser i Tønder Bank, skal samle sig og rejse et krav mod bankens tidligere ledelse og rådgivere, siger Lars Krull til Ritzau.

Solvensniveauerne er et udtryk for bankens kreditværdighed, og i prospektet gjorde banken det klart, at den har opfyldt Finanstilsynets retninger for opgørelse af de solvensniveauer.

To til tre uger efter kunne banken meddele, at den havde solgt kapitalbeviser for i alt 30 millioner kroner til sine kunder - lån der med tiden skal betales tilbage.

- Men med de nedskrivninger, der blev offentliggjort i går, kan vi konstatere, at Tønder Bank i en længere periode ikke har levet op til sine egne korrekt satte solvensbehov, siger Lars Krull.

Det betyder, at kunderne har investeret penge i banken i den tro, at banken havde en kreditværdighed, den reelt ikke havde.