Barmhjertige håndværkere får Chili Con Carne som tak

Et værested i Kolding har fået den helt store renovering, ganske gratis. Derfor blev håndværkerne budt på taknemmelighed og Chili Con Carne.

På den selvejende institution Café Paraplyen i Kolding havde cafelokalerne længe trængt til en opfriskning. Tidligere tiders tobaksrøg havde sat sine spor i cafelokalet.

Men pengene i cafeen, der hver dag tager i mod socialt udsatte, er små. Stedet finansieres gennem tilskud fra Kolding kommune, puljer, fonde, og eget salg af mad og drikkevarer. Men penge til en renovering var der ikke at finde i budgettet.

Men det har der været råd for. Lokale håndværkere har gratis hjulpet med at give stedet den helt store tur, så cafelokalerne igen tager sig indbydende ud for de hundrede lokale der besøger stedet dagligt. En af de håndværkere, der har hjulpet og var mødt op til tak og Chili Con Carne er Rico Nolting, maler fra Kolding.

- Det betyder ikke alverden, at jeg har ofret kroner og øre og mandetimer på det her. Men det betyder, at jeg har hjulpet nogen der har det lidt svært og det vil jeg gerne støtte op om, siger han til TV Syd.

Rico Nolting er selv meget tilfreds med resultatet. Der blandt andet byder på et hjerte formet af kaffekopper på en af de nymalede vægge. Samme tilfredshed er der med håndværkernes indsats.

- Uden det her kæmpe store arbejde, så var der ikke blevet renoveret i år for det havde vi ikke midler eller kræfter til at gøre på nuværende tidspunkt. Så det har gjort alverden ved stedet, siger Ninette Thorarinsson der er Souschef på cafeen.