TV der bevæger dig

Batman og Spiderman i Horsens

Tegneseriefestival i weekenden i Horsens

I weekenden 6.-7. oktober skal man dukke hovedet, når man går på gaden i Horsens. Her vil alverdens superhelte nemlig være til stede i byen, når der afvikles Art Bubble tegneseriefestival på Danmarks Industrimuseum.

Art Bubble gik i luften i 2011 som en ny dansk tegneseriefestival. Nu er den tilbage og igen med Industrimuseet i Horsens som ramme.

Temaet i år er amerikanske tegneserier, og derfor vil man kunne møde amerikanske, engelske og danske tegneserietegnere, som tegner kendte figurer som Spiderman, Batman, Basserne og mange andre.

En tegneseriefestival er bl.a. kendetegnet ved, at man kan komme helt tæt på tegneserietegnerne. Alle 15 inviterede tegnere vil indgå i et stort og sjovt program, hvor de bl.a. vil tegne tegninger til sine fans. En af dem er superhelte-tegneren Mike Collins.

Mike Collins bor til daglig i Wales og har siden 1980?erne tegnet helte som Spiderman, Superman og Batman for amerikanske Marvel og DC Comics. Og lige præcis Mike Collins er en af de mange tegnere, som arrangør af festivalen, Lars Jakobsen, glæder sig mest til at møde.

Med festivalen følger også en udstilling af originale amerikanske tegneserier. Udstillingen får titlen Stars and STRIPS, fortæller museumsinspektør Brian Wiborg, der er museets tovholder på festivalen:

- Som museum er det jo oplagt at bruge vores unikke rammer til en sjov og anderledes festival, og vi synes naturligvis også, at der skal følge en udstilling med. Så vi har lånt et stort antal originale tegninger fra USA, som vi fremviser under festivalen og frem til den 25. november, siger Brianm Wiborg.

Og så bliver begge de Nornske Haller på Industrimuseet omdannet til et messeområde med 25 stande. Her vil tegneseriebutikker- og forlag tilbyde et bredt udvalg af tegneserier for enhver smag, og man vil kunne finde både gamle kendinge, men også spritnye udgivelser. Flere albums udgives til netop Art Bubble, heriblandt Eks Libris, som tegnes af Frank Madsen og Sussi Bech og er kendt fra Weekendavisen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden