Beboere hurtigere ud af forsorgshjem

Horsens Kommune stiller krav til beboerne på Det Sociale Døgncenter Sølyst - og det betyder, at de hurtigere kan sluses ud i samfundet igen.

Kommunen har haft et mål om, at 85 procent af borgernes ophold på Sølyst skal vare under 120 dage. Og det mål er allerede nået, skriver kommunen i en presseomtale.

- Beboerne bliver motiveret og fastholdt i at få en bolig, droppe deres misbrug, afsøge mulighederne for et job og i det hele taget aktivt opsøge byens mange væresteder og tilbud. Vi kaster boldene til dem, men de har selv ansvaret for at gribe dem, siger Asbjørn Høj, afdelingsleder på Sølyst.

Horsens Kommune noterer, at der gøres meget ud af at forberede borgerne, når de er klar til udflytning. Og når de er flyttet, følger kommunen op, så der ikke opstår kaos - f.eks. med ubetalte regninger.

Kravene til socialt udsatte er kommet for at blive, mener formand for Udvalget for Sundhed og Socialservice, Ellen T. Schmidt (S):

- Tidligere skulle beboerne på Sølyst først have styr på deres misbrug, økonomi og jobsituation, før der blev tænkt på at få dem ud i egen bolig. I dag er der langt større fokus på at støtte dem ude i deres egen lejlighed. Vi er sikre på, at den tankegang på sigt vil føre til større tilfredshed hos borgerne og mere livskvalitet, siger hun.