Generalmajor: Beboere på flere ejendomme skal forvente at få deres hjem eksproprieret

Foreløbige beregninger viser, at bebeboere på mellem ti og 15 landbrugsejendomme skal eksproprieres, når de nye F-35 kampfly kommer i brug på basen i Skrydstrup.

Generalmajor og direktør for F-35 Programmet i Forsvarsministeriet Henrik Raatræ Lundstein deltog onsdag aften på borgermødet på Flyvestation Skrydstrup, hvor omkring 500 lokale havde meldt sig til.

quote

Det jeg har med i dag er et foreløbig resultat, som viser at mellem ti og 15 ejendomme vil være berørt af ekspropriation

Henrik Raatræ Lundstein, generalmajor og direktør F-35 Programmet, Forsvarsministeriet

På mødet fortalte generalmajoren blandt andet om de støjgener, som beboere i området kan forvente, når de nye F-35 kampfly en gang kommer i brug i år 2021.

Blandt andet viser foreløbige beregninger, at beboere på mellem ti og 15 landbrugsejendomme ved Skrydstrup bliver nødt til at forlade deres hjem. Deres ejendomme skal eksproprieres.  

- Det, jeg har med i dag, er et foreløbigt resultat, som viser, at mellem ti og 15 ejendomme vil være berørt af ekspropriation, men den enedelige afklaring kommer først i april i det nye år, siger Henrik Raatræ Lundstein til TV SYD. 

Spørgelysten var stor hos de cirka 500 fremmødte til borgermødet på Flyvestation Skrydstrup.
Spørgelysten var stor hos de cirka 500 fremmødte til borgermødet på Flyvestation Skrydstrup.
Foto: Esben Kock Jensen, TV SYD

På mødet onsdag aften er det område, som forventes at skulle eksproprieres, blevet fremvist for de mange fremmødte. 

Der er købt 27 F-35 kampfly, som efter planen vil blive leveret løbende fra 2021 og fem år frem.